Bewustwordingssessie
gedrag op de werkvloer

teamtraining-voor-scholen

Ongepast, ongewenst of onveilig?

In een bewustwordingssessie van 2 uur, onderzoeken we met deelnemers waar gewenst gedrag eindigt en onveiligheid begint. Dit doen we met management,  medewerkers, leden van de OR en vertrouwenspersonen. Wij adviseren de groepsgrootte te maximaliseren op 35 deelnemers.

De bewustwordingssessie is interactief en bedoeld om de bewustwording over veiligheid op de werkvloer te vergroten. Wie deelneemt, ontvangt de handvaten aan om over dit onderwerp het gesprek aan te gaan, zodat waar het schuurt of onduidelijk is je hierover met elkaar in gesprek gaat. Je ontvangt praktische tips waarmee ‘zeggen waar je last van hebt’ minder beladen en spannend wordt, en je leert ook direct te reageren op iemand die last heeft van jou.

Na afloop van de sessie ontvang je een hand out met de behandelde informatie.
De sessie duurt maximaal 2 uur en voeren we met twee trainers uit bij jullie op locatie.

Wat brengen wij mee?

Vanuit onze achtergrond als (buurt)bemiddelaar, klacht- en bezwaarbehandelaar, jeugdzorgconsulent en teamcoach kwamen en komen wij veel afwijkend gedrag tegen. Doordat wij in de praktijk werkzaam zijn en alle afwijkende gedragingen zelf hebben meegemaakt kunnen we je verder helpen om de regie te houden. We hebben geleerd wat effectief is, en wat niet. En die kennis delen we graag met je. Praktisch, en gericht op jullie werkzaamheden.

Kies je voor PCML, dan kies je voor:

Praktijkgericht

Wie zit er te wachten op een lang theoretisch verhaal van een trainer die al lange tijd niet meer ‘met de voeten in de klei’ heeft gestaan? Jij vast niet!

We werken met jullie praktijkvoorbeelden en delen hulpmiddelen waarvan wij weten dat ze werken en die je gemakkelijk eigen kunt maken.

Interactief

We horen vaak dat de tijd voorbij vloog en dat is precies wat we graag willen. Het betekent dat je lekker hebt gewerkt en onze training al je aandacht had.

Laagdrempelig

Niemand wil voor de groep ‘afgaan’ (zo zien wij het niet, maar zo voelt het soms wel). Wij creëren een sfeer waar het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Het is en blijft een vaardighedentraining; het gaat over leren en doen, maar wel op de manier die voor jou prettig is.

Direct toepasbaar

‘Ik heb dezelfde week nog ingezet en ik was echt verrast over het effect!’. Dat is wat we je gunnen! Je besteedt tijd en energie in het volgen van een training, dan is het ook de bedoeling dat je er echt iets aan hebt. We maken het programma zo dat het voor iedereen mogelijk is om het snel succesvol toe te passen.

Doe je mee?

We maken graag kennis met je en zijn benieuwd naar hoe wij van toegevoegde waarde kunnen zijn!

PS: Wie werkzaam is in onderwijs, zorg of overheid heeft recht op een veilige werkplek zonder agressie. Het creëren van een sociaal veilig werk- en/of schoolklimaat is niet alleen noodzakelijk om goed te kunnen leren, maar ook omdat het moet. Zorgen voor de sociale veiligheid van leerlingen én medewerkers is namelijk wettelijk verplicht.

Zo schrijven de Arbowet en de cao’s voor het onderwijs voor dat de werkgever verplicht is een beleid te voeren. Dit moet gericht zijn op de bescherming van medewerkers tegen onder andere seksuele intimidatie, agressie en geweld en het voorkomen van ongewenst gedrag.

logo_ministreie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid

Wil jij ook jouw medewerkers beschermen tegen ongewenst gedrag van ouders? Zo ja, neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

PCML Laat oudergesprekken voor je werken

Door jezelf en jouw team sterker te maken in het voeren van deze gesprekken. Wij komen graag vrijblijvend met je in contact. We willen weten wat jou en jouw team bezighoudt, wat de training jullie moet opleveren en vervolgens vertellen wij op welke manier we van toegevoegde waarde zijn.

 

Nieuwsgierig naar ons?
Hier leer je ons beter kennen maar liever maken we een afspraak met je om face to face of online kennis te maken en te kijken hoe wij van toegevoegde waarde voor jou of jouw team kunnen zijn. Tot snel bij PCML